Ön itt van: Tevékenységünk Idén is folytatódik a Mentor program

Idén is folytatódik a Mentor program

Az Alapítvány a régebbi atlétákkal is kapcsolatot keres

alapitvanyi-logo alap 540x250

Január 21-én ülésezett a Gyulai István és Zsivótzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért  kuratóriuma. A Miklósa Erika  elnök vezette összejövetelen, értékelve az elmúlt időszakot és előretekintve az elkövetkező évekre, hangsúlyt kapott, hogy az Alapítvány továbbra is feladatának tekinti a fiatal atlétákra való odafigyelést és a jelenlegi lehetőségek adta támogatások folytatását.

A két évvel ezelőtt elindított Mentor program keretében eddig Halász Bence, Szabó Dániel és Tóth Lili Anna kapott segítséget felkészüléséhez - olyan klasszis atléták mentori odafigyelésével, mint Pars Krisztián, Németh Roland és Papp Krisztina. A kuratóriumi ülés határozatairól, az új elképzelésekről bővebben is beszélt a honlapnak az Alapítvány elnöke, Miklósa Erika:

„- Az ülésen átnéztük az alapítvány jelenlegi helyzetét, és megbeszéltük, hogy a lehetőségeink milyen tervek megvalósítását teszik lehetővé. Egyöntetű megerősítéssel folytatjuk a fiatalok támogatását. A Mentor program keretében, ifjúsági szinten, egy fiút és egy leányt szándékozunk féléves ösztöndíjjal segíteni a jövőben is. Felvetődött egy új téma: a régebbi versenyzők, edzők fokozottabb bevonása az atlétikai életbe, klub jelleggel.

Szeretnénk kapcsolatot kiépíteni az idősebb korosztállyal, közöttük a még aktív szenior atlétákkal is. Márciusra tervezünk egy olyan elsődleges összejövetelt, amelyen a régi atléták, edzők képviselőinek segítségét kérnénk, hogy az elképzelés megvalósulásához megtaláljuk szélesebb körben azokat, akiket ez az időszakos baráti találkozó érdekel, illetve hogy az érintettek megtaláljanak minket.

Az elmúlt években is hangsúlyt fektettünk arra, hogy díjat ajánljunk fel a nagyobb horderejű versenyekre. Ezzel a megjelenési lehetőséggel a jövőben is szeretne élni a Gyulai István és Zsivótzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriuma.” (ml)

20150121_kuratoriumi_ules