Ön itt van: Tevékenységünk Sikeres sportnap a József Attila lakótelepen

Sikeres sportnap a József Attila lakótelepen

Változatos programok a Hozd mozgásba a családot! idei rendezvényén /  Fotóalbum

családi nap 2013/hárs anna

Ötödik alkalommal rendezte meg a Gyulai István és Zsivotzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért  a Hozd mozgásba a családot! szabadidős rendezvényét október 12-én, szombaton. Az idei eseményt közösen szerveztük Ferencváros Önkormányzatával, a Nyúldomb kiváló helyszínnek bizonyult. Sokan látogattak ki a sportnapra kicsik nagyok egyaránt.

Kezdéskor a szakszerű bemelegítést Kozma Zsuzsa segítségével teljesíthették a gyerekek és felnőttek, majd utána a különböző próbákban a rajthoz állások száma megközelítette a 900-at.Voltak, akik több számban is megmérették magukat, 150 db feletti rajtszám került kiosztásra.

Népszerű volt a 30 m-es fotocellás futás, a szivacsgerely hajítás, az akadálypálya. Ferencváros polgármesterével, Dr Bácskai Jánossal és Dr Vas Imre képviselő úrral közösen többen vállalkoztak a RIÓ 2016 m lefutására is.

Az Erős-ember próbákon – a Toldi Miklós számokban (petrence rúd tartás és malomkő hajítás) nagy versengés volt a fiúk és lányok között is. A próbákat Nick Árpád Guiness-rekorder felügyelte, így a szabályszerűséghez nem férhetett kétség.

családi nap 2013/hárs anna

A játékos tízpróbából legalább hét számot teljesítők ajándékokat kaptak támogatóink jóvoltából. Érdeklődéssel olvasták a résztvevők a Figyelő Média és Kutató Kft által felajánlott Ritmus Magazin számait; a Rózsadomb Lions Klub csokival, keksszel, joghurttal járult hozzá a díjakhoz. A Now We Move európai szabadidős sporthét szervezői is ajándékokkal lelkesítették résztvevőinket, karkötők, pólók, matricák kerültek kiosztásra.

A programot színesítette a Hét Csillag Kardművészeti Iskola bemutatója, mely után a gyerekek- a mesterek felügyelete mellett - kipróbálhatták a fakardokat. A legkisebbek ugráló-várban élhették ki mozgásigényüket.

A RIO 2016 m futás végén a korosztályok legjobbjai értékes különdíjakat vehettek át Ferencváros polgármesterétől, Dr Bácskai János úrtól, valamint a kerület országgyűlési képviselőjétől Dr Vas Imre úrtól . (Klenóczky Bea írása)

Fotóalbum/ Hárs Anna