Ön itt van: Hírek Hírek Zsivótzky Gyula Sportcsarnok Kisbéren

Zsivótzky Gyula Sportcsarnok Kisbéren

E-mail Nyomtatás

Emlékezés a város olimpiai bajnokára

zsigy spcs kisber

A Magyar Olimpiai Akadémia és Kisbér Város Önkormányzata Zsivótzky Gyula névadó ünnepséget rendezett a város sportcsarnokában.

Dr. Printz János, a MOA Tanács tagjának, a Zsivótzky Gyula Olimpiai Baráti Kör Egyesület elnökének rövid üdvözlése után a Pápáról érkezett csapat bemutatója aratott nagy sikert.
A Himnusz eléneklése után külön köszöntötték Borkai Zsoltot a MOB elnökét; Popovics Györgyöt a Komárom – Esztergom Megyei Önkormányzat elnökét; 

a Zsivótzky család megjelent tagjait: feleségét, Komka Magdolna olimpikont, fiait, a labdarúgó majd edző Gyulát, az atléta olimpikon Attilát;

Sákovicsné Dömölky Lídia vívó olimpiai bajnokot; Antal Márta olimpiai ezüstérmes gerelyhajítót; a MOA Tanács megjelent tagjait: Dr. Jakabházyné Mező Mária főtitkárt, Dr. Szikora Katalint, Győr Bélát, Horváth Vilmost és Dr. Printz Jánost; Sikátor polgármesterét, Vighné Kemény Terézt.

zsigyu spcs kisber

Dr. Udvardi Erzsébet, Kisbér Város Polgármestere, majd  Borkai Zsolt, a MOB elnöke köszöntötte a vendégeket. Az olimpiai bizottság elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy országunkban a sport húzóágazat lehet. Jelezte, hogy a MOB mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbra is az maradjon.

Dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA főtitkára beszédében a névadás fontosságát hangsúlyozta. Külön emlékezett a névadó saját történetével arra, hogyan kísérte végig életét a Kisbéren fabrikált első kalapácsa.

Popovics György, a Komárom – Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke Kisbérről és vidékéről beszélt.

Zsivótzky Gyula

Majd Zsivótzky Gyula önéletrajzát felidézve, az édesanyjának szerepét emelte ki. Kiemelte, hogy a névadónak soha nem jutott eszébe külföldön maradni, pedig többször megtehette volna, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy magyar színekben érje el további sikereit is.

Ezután Komka Magdolna, Dr. Jakabházyné Mező Mária, Borkai Zsolt és Popovics György leplezte le az aulában elhelyezett, a névadó emlékét őrző emléktáblát.
Az avató ünnepség után a Kiskastélyban folytatódott a program.

Zsivótzky Gyula példás életútjáról Dr. Printz János, Zsivótzky Gyula Kisbéren címmel a helyiek, a kalapácsvetés héroszairól Horváth Vilmos tartott előadást.(forrás: Győr Béla/mob.hu)

A teljes beszámoló  ITT  olvasható

Komka Magdolna és Zsivótzky Gyula/zádor p

foto: mob.hu, Zádor Péter