Ön itt van: Hírek Hírek Különleges táncélmény várható

Különleges táncélmény várható

A Coincidance előadásában Irish Impulse az Atlétabálon  / Tudnivalók, belépők

Két műfaj egyedülálló ötvözéséből alakult ki a Coincidance  formabontó stílusvilága – olvasható az együttesről írt egyik méltatásban. A társulat az autentikus ír sztepptánc és a modern tánc különös fúzióját dolgozta ki. Kontinens szerte számos táncversenyen értek el kiváló eredményeket, legfőbb büszkeségként említve a társulat három ír sztepp Európa bajnokát.

A 2008-ban alakult Coincidance társulata két évvel később a „Kortárs Ír Tánc”  című produkciójával debütált Budapesten.

Az első hónapokban az új technikák és a formanyelv kialakításán dolgoztak, keresve a hagyományos ír tánc és a kortárs tánc azon jellemzőit, melyek a színpadon, Gyulai Júlia koreográfiáiban ötvözve, az ellentétek különös harmóniáját eredményezik.

A modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának fúziójaként, a köztük lévő vonzásból és taszításból felszabaduló energiát kihasználva született meg a társulat által "kortárs ír tánc"-nak  nevezett műfaj. Mindez természetesen látványos, dinamikus, a nagyközönség számára is lehengerlő formában.   Coincidance/ honlap

Az Atlétabálra belépők kaphatók:
- és január 27. hétfőtől a MASZ irodában, valamint a Magyar Edzők Társasága irodájában, a Magyar Sport Házában.

A báli belépők ára: 9.800 Ft; támogató jegy 20.000 Ft-ért vásárolható.
Átutalással történő fizetés esetén az alapítvány bankszámlaszáma:
CIB 10701049-47704008-51100005

Az alapítvány  a jószolgálati bál bevételét a tehetséges, hátrányos helyzetű fiatal atléták támogatására fordítja. (ml)

Atlétabál, díjkiosztással/ honlap

coincidance