Ön itt van: Hírek Hírek Zsivotzky Gyula vándordíj Óbudán

Zsivotzky Gyula vándordíj Óbudán

Elismerés a kerületi Diákolimpia legeredményesebb iskolájának  /  Mellékletek

„- A III. kerületi testnevelő tanárok szakmai értekezletén javasoltam, hogy a valaha élt legeredményesebb magyar atléta, Zsivotzky Gyula kalapácsvető (aki évtizedekig a Miklós utcában lakott) nevével vándorserleget indítsunk a III. kerületi Atlétikai Diákolimpián legeredményesebb általános iskola díjazására” – olvasható Dorogi László  testnevelőtanár írásában, amely az Óbuda újságban jelent meg nemrégen.

A javaslatot egyhangúlag elfogadták, a Zsivotzky család vándorserleget ajánlott fel, amelynek első védője a Dr. Szent-Györgyi Albert iskola lett.Az elismerést a győztes iskola tornatermében adták át, amely zsúfolásig megtelt tanulókkal, pedagógusokkal, meghívott vendégekkel.

A vándorserleget az ifjúsági labdarúgó Európa bajnok, ifjabb Zsivotzky Gyula adta át Göndöcsné Sárosi Rita testnevelő tanárnak, miután ismertették az iskola Diákolimpián elért eredményeit. A díjátadó testvére, Zsivotzky Attila nemzetközi szintű tízpróbázó - felnőtt EB II., VB III., az athéni olimpián VI. helyezett - versenye miatt nem lehetett jelen az ünnepségen. A világhírű kalapácsvető, Zsivotzky Gyula sporteredményeit és kitüntetéseit a vándorserleget átvevő testnevelő tanár ismertette… Az Óbuda újságban megjelent teljes beszámoló  ITT  olvasható

Zsivotzky Gyula emléknap / mob.hu