Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Tizennégy utánpótlás érem két hét alatt!

Tizennégy utánpótlás érem két hét alatt!

Négy világversenyen indultak a magyar fiatalok júliusban
Vezető helyen a dobószámok, kiemelkedtek a kalapácsvetőkMellékletek

Gyurátz Réka/igaz b.Szikszai Róbert/lengyák gy.Halász Bence/pignitzky dTóth Lili Anna/kovacs aBácskay Zsófia/kovacs a

Szűk két hét alatt zajlott le júliusban a páratlan évekre jellemző nemzetközi versenydömping az utánpótlás részére. Az Ifjúsági Világbajnokság Donyeckben, az U23 EB Tamperében, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Utrechtben és a Junior EB Rietiben  szólította rajthoz legjobbjainkat. Az erőltetett menetben igen jó magyar mérleg született.

A sportág barátai dobogós szinten hat arany, hat ezüst és két bronzéremnek örülhettek. A döntős/4-8. helyezések közül a magyar fiatalok 24-et szereztek meg ezeken a versenyeken. Kiemelkedően szerepeltek a dobók, közülük is élre kívánkoznak nyolc dobogós helyezésükkel a kalapácsvetők. De hozott érmet a szakágnak a diszkoszvetés és a gerelyhajítás is. Az első három között jelentkezett a vágta- és a távfutás is.

A döntős teljesítményeket is figyelve bíztató, hogy az összes szakág tudott olyan versenyzőt/ versenyzőket indítani, akik az első nyolcba kerültek. Az időszak ötödik nagy versenyén, az Universiadén is szép sikerek születtek: Zsivoczky Farkas György a hétpróba harmadik, Márton Anita a súlylökés negyedik helyét szerezte meg.
Az eredmények jelzik, hogy továbbra is versenyben vagyunk a világgal, és azt is, hogy a jó néhány éve elindított és következetesen működtetett utánpótlás programok alapot adhatnak a későbbi felnőtt sikereknek. (ml)

Aranyérmeseink:
EYOF/ Bácskay Zsófia kalapács, Halász Bence kalapács, Halász Bence diszkoszvetés, Tóth Lili Anna 2000 akadály;
Ifjúsági VB/ Gyurátz Réka kalapács;
junior EB/ Szikszai Róbert diszkosz.

Ezüstérmeseink:
EYOF/ Ferenczi Melinda 200 m
u23 EB/ Hudi Ákos kalapács,
Ifjúsági VB/ Rivasz-Tóth Norbert gerelyhajítás, Völgyi Helga kalapács.
junior EB/ Pásztor Bence kalapács, Gyurátz Réka kalapács.

Bronzérmeseink:
EYOF/ Szabó Dániel 100 m.
Junior EB/ Banga Beatrix kalapács.

Eredmények, érmek, helyezések/ EYOF     .     Eredmények, érmek, helyezések/ Ifjúsági VB
Eredmények, érmek, helyezések/ U23 EB    .    Eredmények, érmek, helyezések/ Junior EB
                                   Részletes tudósítások a versenyekről a masz.hu-n

Németh László és a junior EB helyezettjei/igaz b