Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Jó versenyek az Ifjúsági OB-n

Jó versenyek az Ifjúsági OB-n

Halász Bence megkapta a Mentor program oklevelét  /   Honlap   -   Fényképek

Az ország legjobb 16-17 évesei mérték össze tudásukat Zalaegerszegen, a korcsoport kétnapos magyar bajnokságán. Az esemény keretében kapta meg Halász Bence , a Dobó SE 16 éves kalapácsvetője -  az Alapítvány Mentor programjának első támogatottjaként,  az erről szóló oklevelet.

A szombathelyi atléta az OB-n három versenyszámban állt rajthoz, a kalapácsvetést 76,70 méterrel/5 kg , a diszkoszt -  tíz méter (!) előnnyel/ 58,54–1,5 kg  megnyerte, súlylökésben a második helyen végzett/ 16,66 m-5,0 kg.

Az elmúlt szombaton és vasárnap sok jó eredmény született a zalai fővárosban – amelyek élére kívánkozik a szintén Szombathelyiről érkezett lányok a világ minden idők legjobb eredménnyét  megjavító versenye 3 kg-os kalapácsvetésben. 1, Gyurátz Réka 76,04 m  - 2. Völgyi Helga 74,38 m (eddigi legjobb: 73,62 m, Völgyi H.)

Jó versenyek, szép reményekre jogosító meglepetés győzelmek, szintteljesítési izgalmak, duplázók, nagy meleg, jól előkészített pálya és a résztvevők számára emlékezetes élmények jellemezték a Forest Kupáért zajló idei Ifjúsági bajnokságot – amelyen, figyelembe véve a Budapesten rendezett rúdugrásokat is - 22 szakosztály nyert bajnoki aranyat, öt klub: a BHSE, Dobó SE, DSC-SI, Nyírsuli, ZAC  három-három első helynek örülhetett. (ml)

Beszámoló, és eredmények, fényképek, videók a versenyről   ITT láthatók

Halász Bence az oklevéllel/kovacs anikóHalász Bence és Pars Krisztián/lengyak györgy

Halász Bence-ob ifi 2013/stemmer istvan

foto: Kovács Anikó, Lengyák Gy, Stemmer I.