Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Huszonnégy kiválasztott

Huszonnégy kiválasztott

Az EYOF előtt Győrben edzőtáborozik a csapateyof gyr 2017

Kijelölték a július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimipiai Fesztiválon szereplő magyar atlétákat. A szövetség a maximális létszámot kihasználva, huszonnégy versenyzőt indít a győri viadalon.

Valóban elkezdődött a visszaszámlálás a július 23-án kezdődő Európa Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Az EYOF-on a sportágban 24 versenyző – számonként csak egy – indítására van lehetőség, ezt a hazai szövetség természetesen ki is használja. A MASZ elnöksége hagyta jóvá a kijelölt keretet, és a névsort továbbította a MOB-nak.

Az atléták kiválasztását hosszú folyamat, edzőtáborok és versenyek sora előzte meg. A szövetség honlapja szerint két évvel ezelőtt kezdődött a hivatalos felkészülés. Ugyanakkor fontosnak tartja kiemelni, hogy az EYOF az év legfontosabb hazai utánpótlás-eseménye, de a sportolók pályafutásában csak egy állomás a sok közül, ezért nem szabad mindent az eredményességnek alárendelni. Lengyák György utánpótlás-referenssel ennek megfelelően állították össze a programot és a stábot, amelyben helyet kapott gyógytornász és minőségi orvosi csapat is.

K_Szabó_Gabriella_400gát/ml

A kiválasztott atléták és edzőjük még a viadal előtt július 10-14-ig Győrben részt vesznek edzőtáborban, amely abban mindenképp segítséget nyújthat, hogy nem lesz teljesen ismeretlen a helyszín.  előtt.
Azután pedig tényleg már csak a verseny van hátra.  (utanpotlassport.hu)

Az atlétacsapat az EYOF-on
Fiúk. 100 m: Illovszky Dominik, 200 m: Halász Kristóf, 1500 m: Apáti Bence, 400 m gát: Huller Dániel, 4x 100 m: Halász Kristóf, Huller Dániel, Illovszky Dominik, Pintér Erik, Rúd: Mihály Ádám, Távol: Pintér Erik, Hármas: Iván Zsombor, Gerely: Jancsik Tamás, Súly: Fekete István, Kalapács: Doma Benedek

Leányok. 100 m: Takács Boglárka, 200 m: Simon Virág, 400 m: Molnár Janka, 1500 m: Urbán Zita, 3000 m: Lendvai Luca, 100 m gát: Bacsa Fanni, 400 m gát: K. Szabó Gabriella, 2000 m akadály: Horváth Karolina, 4x100 m: Bacsa Fanni, Endrész Klaudia, Molnár Janka (?), Simon Virág (?), Takács Boglárka, Magas: Kárpáti Enikő, Rúd: Gebauer Maja, Távol: Endrész Klaudia, Hármas: Kónya Enikő, Gerely: Misák Dominika, Diszkosz: Giczi Eszter, Kalapács: Giczi Eszter