Már a felnőttek is figyelik

Nyomtatás

ob122 halsz ml 1

Halász Bence bronzérmet szerzett az IAAF Hammer Throw Challenge-sorozat ostravai állomásán: a Dobó SE kalapácsvetője hatalmas egyéni csúccsal két olimpiai bajnokot is legyőzött a világszínvonalú mezőnyben.

Továbbra is nagyon jó formában dob Halász Bence: a szombathelyi Dobó SE 20 éves versenyzője. A felnőtt országos bajnokság után – amelyen évtizedes egyeduralma után legyőzte Pars Krisztiánt – ezúttal IAAF Hammer Throw Challenge-sorozat ostravai állomásán alakított nagyot, világszínvonalú mezőnyben, hatalmas egyéni csúccsal bronzérmet szerzett.  A fiatal kalapácsvető érvénytelen dobással nyitott, majd második kísérletre beállította egyéni legjobbját (76.05). Azt követően 74-75 méterig jutott, ami rendkívül jó eredménynek mondható, de a roppant erős mezőnyben csak az ötödik helyre volt elég. De még következett a hatodik és egyben utolsó kísérlet, amelyben óriási egyéni csúcsot dobott (78.85), és végül bronzérmes lett.

ob122 halsz ml 2

Halász a viadal után boldogan értékelte teljesítményét a frisss.hu-nak:   „- Végig nagyon jól éreztem magam, hatalmas hangulat volt a dobókör környékén. Hosszú idő után végre egyszer pihenten versenyeztem, és a technikám is a helyén volt. Mondhatni, minden összejött. A sorozat is végig brutálisan jó volt. Szerettem volna bebizonyítani, hogy a világ legjobbjai között a helyem.”

Az aranyérmet az idei legjobb eredményét már az első körben megdobó, lengyel Paweł Fajdek szerezte meg (83.44), míg a második a honfitársa, Wojciech Nowicki (80.31) lett. Ugyanakkor a magyar versenyző két olimpiai bajnokot is megelőzött: a negyedik helyen végzett, tádzsik Nazarovot és a nyolcadikként zárt Pars Krisztiánt (– A nők versenyében  szintén ebben a pozícióban zárt Gyurátz Réka 1996/68,92 m.) Nem akármilyen néhány héten van túl Halász Bence a Dobó SE mindössze 20 esztendős versenyzője – aki részese volt már ifjúsági korában az Alapítvány támogatási rendszerének is (szerk). (utanpotlassport.hu alapján)

ob122 halsz ml 3

foto: ML

texnikaiya.ru | grazil.ru | story4baby.ru | best-to-baby.ru | sfera4auto.ru