Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Már 100 nap sincs a győri EYOF rajtjáig

Már 100 nap sincs a győri EYOF rajtjáig

EYOF 2017_érem

Nagypénteken egy egészen kerek számot mutatott a győri városházával szemben álló Hugoo szobor visszaszámláló órája, mivel április 14-től már csak száz nap volt hátra a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig!

„- 2011-ben, amikor döntöttünk arról, hogy Győr megpályázza a 2017-es EYOF rendezését, még nagyon távolinak tűnt az esemény. Azóta lassan hat év telt el, és most itt állunk, alig száz nappal az esemény előtt, szinte rajtra készen. Ha visszagondolok az elmúlt hat esztendőre, rengeteg dolog történt városunkban. Olyan európai szintű létesítmények épültek, mint az Audi Aréna Győr, vagy az Aqua Sportközpont.

Az új atlétikai stadion Győrben

A Radnóti utcában egy minden igényt kielégítő, számos sportágat kiszolgáló olimpiai sportközpont épül, a Széchenyi István Egyetem pedig új kollégiummal gazdagodik, amely az egykori olajgyár helyén épülő 200 lakással alkotja majd az olimpiai falut. A létesítményeken kívül jelentős mértékben fejlődött az infrastruktúránk, új közlekedési kapcsolatok, új utak épültek és számos felújítás is történt” – fogalmazott Borkai Zsolt  Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

- Május végén Rómában lánggyújtó ceremónián lobban fel az Európai Olimpiai Láng, hogy aztán Győrbe érkezzen, és elinduljon az országos lángfutásra. Mindeközben tesztversenyek zajlanak, finomhangolások történnek, ezer és ezer feladatot oldanak meg a szervezők, hogy aztán július 23-án egy látványos megnyitó ünnepséggel kezdetét vegye valami rendkívüli, valami megismételhetetlen” – fejtette ki Borkai Zsolt, aki azzal zárta: Addig már csak száz nap van hátra, mi készülünk tovább, készüljenek Önök is!”  (szervezők)   -    Az esemény honlapja

EYOF 2017