Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Ugrás a távolba

Ugrás a távolba

Az Év legjobb junior atlétanője új környezetben

Bajnok Eszter a 2016.évi OB-n/ ML

Igazoltan hiányzott Bajnok Eszter  a szövetség Díjkiosztó gálájáról, amikor az Év legjobb női junior versenyzőjének  járó díjat kellett volna átvennie.

A Favorit AC 19 éves sportolója néhány hónapja az Egyesült Államokba költözött: a sport és az oktatás terén egyaránt nívósnak számító Virginia Tech  egyetem nemzetközi tanulmányok szakára iratkozott be. Az intézmény sportcsapata már júniusban lelkesen számolt be arról, hogy a hármasugrásban ifjúsági olimpiai bronzérmes – később az idei, lengyelországi junior-világbajnokságon távolugrásban hetedik – atléta a „Hokies” csapatát erősíti.

„- Már korábban elhatároztam, hogy külföldön szeretnék továbbtanulni, és a 2014-es eugene-i juniorvébé is segített a döntésemben, hogy Amerikát válasszam. Attól kezdve nem valamilyen távoli, misztikus világként élt a képzeletemben az ország – reagált a tengerentúlról a fiatal sportoló.

Bajnok Eszter a 2016. évi OB-n/ ML

– Tavaly érettségiztem, majd egy évet kihagytam, hogy az edzésekre és az angol nyelvtanulásra koncentráljak, és jól döntöttem: megértem a nagy változásra.”

Bajnok Esztert – eredményeinek hála – több egyetem edzője is megkereste, a Virginia Tech trénere, Paul Zalewski  pedig tavaly novemberben meg is hívta.

- Miután ellátogattam Blacksburgbe, megismertem a körülményeket és a leendő edzőtársaimat, s már nem volt kérdés, melyik egyetemet választom.”
Amerikában rendkívül drága az oktatás, de Bajnok Eszter teljes ösztöndíjat kapott, amely négy évig minden költségét fedezi… Az utanpotlassport.hu teljes írása  ITT  olvasható

Az egyetem honlapja írta Bajnok Eszterről

Az edzők: Dovigyel Csaba és Lengyák György a MASZ gálán/ ML