Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Jövőre már plusz ezer méter

Jövőre már plusz ezer méter

Az Év ifjúsági atlétanője, Pavuk Tira már a 3000 akadályra készül

Pavuk Tira az Iskolai mezei VB-n, 2016/ml
Gondolt is meg nem is arra a 17 éves Pavuk Tira, hogy az év leány ifjúsági atlétájának választják meg az atléták évzáró gáláján. A Gerbaud Házban végül tényleg díjazták az egész éves teljesítményéért a Kopp Békéscsabai AC akadályfutóját.

Bár zajlik az alapozás a következő évre, bőven van létjogosultsága ünnepelni 2016 hőseit. Így tett a Magyar Atlétikai Szövetség is, amely nemrég tartotta az esztendő legjobbjait díjazó gálát. Az ifjúsági lányok között az Év atlétanője elismerésben részesült Pavuk Tirát kérdezte az utanpotlassport.hu, aki nyáron a Tbilisziben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon 2000 méteres akadályfutásban szerzett ezüstérmet.

- Az eredményem miatt megfordult a fejemben, hogy engem választhatnak az év legjobbjának, de nem foglalkoztam vele különösebben, gondoltam, lesz, ami lesz – eleveníti fel a gálaest élményeit a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője. – Nagyon örültem, amikor megláttam a kivetítőn az arcképemet, hiszen óriási megtiszteltetés a díj, visszajelzés, hogy jól dolgoztam a szezonban.”

A díjátadás után/ ml

Nemcsak a szakemberek, Tira is elégedett a legutóbbi idénnyel. Egyértelműen a tbiliszi kontinensviadal volt a cél, mindent más versenyt annak rendeltek alá edzőivel, az ezüstérem pedig szép eredmény.

Azóta túl van némi pihenőn, s már javában zajlik az alapozás. A felkészülés részeként elindul a mezeifutó Magyar Liga állomásain: kétszer negyedik, egyszer pedig az ötödik helyen zárt a felnőttek között. Még az is szóba került, hogy szerepel a december 11-én, az olaszországi Chiában kezdődő mezeifutó Európa-bajnokságon, ám edzőjével, Urbanikné Rosza Máriával úgy döntött, nem arra a viadalra, hanem a 2017-es kihívásokra akar készülni.

- Korosztályt váltok, már a juniorok között versenyzem majd, és szeretnék eljutni Európa-bajnokságra. Nagy feladat lesz, hogy átálljak a kétezer méterről a háromezerre. A plusz ezer méter szinte megsokszorozódik az akadályokkal. Gondolom, nem véletlenül mondják, az akadályfutás kétezer méter felett kezdődik. Nem félek a kihívástól, de az biztos, sokkal több munkát kell végezni, hogy jól menjen.”  (forrás:utanpotlassport.hu)

Iskolai mezei VB, 2016/ ml

foto: ML