Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Télen, nyáron 19 méter felett

Télen, nyáron 19 méter felett

Simon Péter az eredményeiről, a felkészüléséről

Ebben az évben jó súlylökő egyéni csúcsokkal hívta fel magára a figyelmet Simon Péter. Az Egyesült Államok-beli University of California, Berkeley  egyetem 22 éves politológia szakos hallgatójának neve mellett a ranglistákon, szabadtéren 19,30 m - fedett pályán 19,09 m olvasható.

„- Fedett pályán a konferencia bajnokság volt a legjobb ahol először dobtam 19 méter felett ami a harmadik helyre volt elegendő. Szabadtéren az arizonai verseny ment a legjobban, ahol, ha jól emlékszem négyszer dobtam 19 felett - mondta az UTE versenyzője. - Külön élmény volt a két egyetemi bajnokság, ahol az ország legjobb dobói találkoznak.

Az alapozás itt júliustól decemberig tart, sok dobással és emeléssel. Januárban pedig átállunk a versenyszezonra, ami június közepéig tart. A sérülések megelőzése miatt és a technika fejlesztése céljából nekem külön van napi 1-1,5 óra lazítás, nyújtás és egyéb gyakorlat, amiket bár unalmas csinálni, mégis sokat segítettek, hogy sérülés nélkül tudjam követni az edzéstervet.

Dobunk különféle golyókat az 5 kilóstól kezdve egészen a 10-11 kilósokig - valamint kiegészítésnek kalapácsot és diszkoszt is, de azokban nem versenyzem. Edzőm jelenleg Mo Saatara, aki több világbajnoki érmest is edzett és edz” – adott némi betekintést felkészülésébe a súlylökő egyéni csúcsával a hazai örökranglistán 11. helyen álló utánpótlás korú atléta. (sp/ml)

Simon Péter/ All-Athletics.com