Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Rivasz-Tóth Norbert újabb up. csúccsal az EB szint közelében

Rivasz-Tóth Norbert újabb up. csúccsal az EB szint közelében

Emlékezés nagyszerű sportemberekre a Paulinyi emlékversenyen / Eredmények, fotóalbum

Kellemes időben került megrendezésre május 22-én a 43. Paulinyi Jenő -12. Főző János emlékverseny  Mátyásföldön. A gyermek korcsoportúaktól a felnőttekig meghirdetett program sok atlétát állított rajthoz az Ikarus BSE Atlétikai Centrumban.

Rivasz-Tóth Norbert / ML

A liga-sorozatokba is beszámító versenyszámokban több élvonalbeli atléta is pályára lépett. Az atléta család az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egy-egy számmal emlékezett olyan kiváló sportembre, mint a névadó testnevelő tanárra, mesteredzőre: Paulinyi Jenőre; Bánhidi Béla  testnevelő tanárra, edzőre; Deák Balázs és Főző János nevelőedzőkre; Garay Sándor  világcsúcstartó középtávfutóra; Imre László  magyar bajnok gerelyhajítóra; Klics Ferenc  olimpiai ötödik diszkoszvetőre és Varjú Vilmos  kétszeres Európa bajnok súlylökőre.

A figyelemre méltó teljesítmények között kiemelkedett Rivasz-Tóth Norbert 78,81 méteres U23  gerelyhíjtó csúcsa.
„- Idén ez volt a negyedik utánpótláscsúcs javításom– mondta közvetlenül a verseny után a törökszentmiklósi atléta. - Az EB szint, ami már csak 19 cm-re van, sajnos nem jött össze. Ez ma az elsődleges célom volt, de van még lehetőség, a szabadtéri idény csak most indult el. Idén nincs korosztályos verseny számomra,  a felnőtt Európa  bajnokságra szeretnék kijutni.”

„- A férfi gerelyhajítók igencsak kitettek magukért, Rivasz Tóth Norbert ötödik kísérletére ragyogó UP csúcsot ért el 78.81 m-el – tette hozzá a volt válogatott gátfutó Paulinyi Péter, a 43. alkalommal megrendezett esemény szervezője. -  A mezőnyben a legjobb junior eredményt elérő, harmadik helyen végzett tatabányai Schmölcz Márk Xavér pedig 71,23-as teljesítményével megjavította Olteán Csongor versenycsúcsát is.”

A Paulinyi vándordíjak idei védői: a rúdugrásban elért 370 cm-es eredményével a bonyhádi Schvara Anna, és 727 cm-es távolugrásával Fedor Benjamin, a Váci Reménység atlétája. (ml)

Fotóalbum/ ML     .     Eredmények     .      Összefoglaló a versenyről

100 gát Deák Balázs emlékverseny / ML