Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Pavuk Tira a legjobb tízben végzett az iskolai mezei VB-n

Pavuk Tira a legjobb tízben végzett az iskolai mezei VB-n

Az ausztrál csapat volt a legeredményesebb a Margitszigeten / Fotóalbum

isf mezei vb bp2016 ml

A magyar lány válogatott a 6., a fiú csapat a 7., míg egyéniben Pavuk Tíra a 10. helyet  szerezte meg a nagy sikerrel zárult Iskolai Mezei Futó Világbajnokságon, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szombaton rendezett a Margitszigeti Nagyréten.

A sporteseményen 24 ország több mint 400 középiskolás versenyzője öt futamban mérte össze tudását a füves pályán. Az iskolai világbajnokság újdonsága volt, hogy hazánkban indítottak először futamot a tanulásban akadályozott diákok számára is. A nemzetközi szövetség elnökét lenyűgözte a magyarok hozzáállása és szervező munkája.

Az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) idei, budapesti versenyének futamait többek között a hosszútávfutásban is jeleskedő Miklósa Erika , Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, az Alapítvány elnöke, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese indította el.

isf mezei vb bp2016 ml

Az első két futamban az iskolák csapatai küzdöttek meg, ahol a fiúknál a törökök, a lányoknál az ausztrálok győztek, ráadásul atlétáik az egyéni és csapat aranyérmet is begyűjtötték. A magyarok közül a lányoknál a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium a 13., a fiúknál a budapesti Szent István Gimnázium tanulói a 18. helyen végeztek.

Az iskolai csapatok után került sor a nemzeti válogatottak versenyére, ahol mind a lányoknál, mind a fiúknál a marokkóiak bizonyultak a leggyorsabbaknak. A magyarok közül a lányok szerepeltek jobban, ők hatodikak, a fiúk pedig hetedikek lettek. Az egyéni versenyben Pavuk Tíra tizedekként végzett. Az összesített éremtáblázaton három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel az ausztrál fiatalok lettek az elsők.   Az MDSZ honlapján megjelent részletes beszámoló  ITT  olvasható.

Fotóalbum a versenyről/ ML

foto: ML