Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Hat klub nyert egyéni aranyérmet a húsz év alatti fiataloknál

Hat klub nyert egyéni aranyérmet a húsz év alatti fiataloknál

Kecskeméten találkoztak a mezei futók

rajt a mezeiobn 2016 ml

A 108. mezei OB-ra érkezőket kora tavaszi idő fogadta Kecskeméten, ahol a jól áttekinthető pályán megvolt minden „mezei kellék”: a változatos vonalvezetés, a füves és erdei terep, az enyhe emelkedő és lejtő, a homokos szakasz. A futamokat napos - borús, néha metszően szeles időjárással kísérve, az ötórás programban a gyermek versenyzőktől a felnőttekig követték egymást a látnivalók.

A fiatalok versenyeiben a nyolc egyéni bajnoki cím hat szakosztály birtokába került. Két-két első helynek örülhettek a Békéscsabai AC atlétái: Apáti Bence/ serdülő – Pavuk Tira/ ifjúsági révén, és a Györi AC csapata: Lendvai Luca/ serdülő és Veisz Adrienn/ junior jó futásának köszönhetően.

Pavuk Tira az ifi mezőny élén 2016 mezeiob ml

Az újoncoknál Bartkó Virág/ Salgótarjáni AC és Kiszel Gergő/ KARC győzött; az ifjúságiaknál Szemerei Levente/ Szekszárdi sportközpont Kft – a junioroknál Kovács Marcell/ Keszthelyi VDSE volt a leggyorsabb.
A felnőtt bajnoki aranyérem Kácser Zita/Debreceni Sportcentrum és Gregor László/ Békéscsabai AC nyakába került. Az U23 bajnoki címmel Somogyi Anett/ VEDAC és Kovács Benjamin/ UTE térhetett haza.
A március 12-én lebonyolított 108. mezei OB-n az egyéni és csapatversenyekben 12 szakosztály atlétái nyertek aranyérmet, négyet a Békéscsabai AC, hármat-hármat a Győri AC és a VEDAC  futói – akik ismét hazavihették a legtöbb helyezést elért klub számára kiírt Munka vándordíjat is. (ml)

Beszámoló az OB-ról/ atletika.hu     .     Fotóalbum a versenyről/ ML

A Vedac a Munka vándordíj győztese 2016 mezeiob ml