Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Idén is jó eredményekre készülnek a fiatalok

Idén is jó eredményekre készülnek a fiatalok

Bajnokságok sora a felkészülés leméréséreMellékletek, fotóalbumok

ob fed 2016 arak 4x4 ml

Február a rövid fedett pályás idény bajnokságokkal teli hónapja volt. Minden hétvégére jutott OB, és ezeken a versenyeken jelentős szerepet játszottak a fiatalok. A húsz év alatti atléták meghatározó tényezői a mezőnyöknek, nem egy esetben eredményeikkel helyet követelnek maguknak a legjobbak között is, sőt felnőtt bajnoki aranyérmek is kerültek a fiatalok nyakába.

Így összetett bajnoki címmel büszkélkedhet 2016-ban a 18. évében járó Renner Luca Gödöllőről; az egyéni bajnokság győzteseként köszönthette a közönség a még junior korú, debreceni Győri Árpádot/200 m és az ARAK  két csúcsot is megjavító női 4x400 méteres váltóját, melyben még ifjúági korúak voltak a csapattagok/ Mátó Sára, Punk Adrienn, Darabos Aliz, Budai Boglárka. Rajtuk kívül is még többen állhattak fel a dobogó különböző fokára.

„- Sok fiatal teljesített kiválóan a bajnokságon”– mondta a verseny után Spiriev  Attila MASZ sportigazgató. Összegezve, a két nap során tíz győzelem fűződött utánpótlás/U23 korúak teljesítményéhez. Egyéni számokban öt U23 korú atléta nyert nyolc bajnoki címet,

renner luca obssz 2016 mlgyőri árpád obfed 2016 ml

A Szombathelyen megrendezett Téli Dobó bajnokságon a 20 éves Gyurátz Réka megközelítetve a 70 métert győzött/69,65 – a szintén Dobó SE atléta Halász Bence pedig egyéni csúccsal lett juniorként második, áttörve ezt a határt/70,55 m
„- Ez télen nagyon jó eredmény – mondta érthető örömmel Halász Bence. - Pedig nem is érzem, hogy bármelyik dobásom „rám akadt”, különösebben jó lett volna. Még idén szeretnék 73-74 méterig eljutni."
"- Télen 69 méter feletti eredmény, elégedett vagyok. Pedig technikailag voltak még nagyobb hibáim. De minden mutatóban méterekkel előbbre tartok, mint eddig bármikor. Úgyhogy nyugodt vagyok, szerintem simán meglesz az olimpiai szint "– nyilatkozta Gyurátz Réka.
Az ifjúságiaknál is volt versenyzési kedv, a megrendezett 8 számban 124-en álltak rajthoz /75 fiú-49 leány. A 16-17 éveseknél öt szakosztály atlétái nyertek téli bajnoki címet, legtöbbet az Ikarus BSE/ 3 első hely – őket követi a Dobó SE két győzelemmel.

gyurátz réka obtli 2016 szendi pterhalász bence obtli 2016 szandi pter

Visszatérve  a tető alá,a dobó OB-val egy hétvégén, Magyarország 2016. évi Fedett pályás Ifjúsági és Junior Atlétikai Bajnokságán négy évfolyam fiataljai versenyeztek Budapesten, ahol a két nap során, a nyárra tekintve több figyelemre méltó eredmény született.

A két korcsoportban összesen 23 szakosztály legjobbjai állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, kilenc atléta az egyéni számokban kétszer is. Több olyan induló volt a mezőnyben, aki a felnőtt OB –n az egyéni első három között végzett.

Az összetett bajnok Renner Luca magasugrásban volt a legjobb - a 200 méter egy héttel ezelőtti aranyérmese, Győri Árpád  pedig most 400 méteren is győzött. Mellette Szűcs Noémi, Lesti Diána, Sorok Klaudia, Veisz Adrienn, Szemerei Levente, Pavuk Tira, Farkas Petra és Furulyás Lilla duplázott.

obfed jun 60d 2016 ml

Az ifjúságiaknál 12 szakosztály osztozott a győzelmeken. Legtöbb első hely az ARAK up. Akadémia nevéhez fűződik/ négy. A juniorok versenyében 17 klub állított rajthoz bajnoki első helyezést szerzett versenyzőt, itt a Győri AC szerezte a legtöbbet, szintén négyet. A 16-19 évesek téli megméretésén, összesítve is a korcsoportja élen végzett ARAK up. Akadémia és a Győri AC található/4 első hely. Utánuk a lista elején ötös „holtverseny” alakult ki: három bajnoki győzelemmel a Békéscsabai AC, a DSC-SI, a GEAC, az Ikarus BSE és a Vasas SC következik.. (ml)    .    Fotók/ OB fedett, dobogók, ML

Beszámoló/ OB fed. össz.    .    Beszámoló/ OB fedett-1   .    Beszámoló/OB fedett-2    .

Beszámoló/ OB Téli dobó    .    Beszámoló/ OB fed. ifi, junior   .     Fotók/ OB fed.ifi,jun-1, ML

Fotók/ OB fedett-1, ML   .   Fotók/ OB fedett-2. ML   .    Fotók/ OB fed.összetett újonc, serd.-1, ML

ob fed jun 60md 2016 ml

foto: ML, Szendi Péter