Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Leány a gáton

Leány a gáton

E-mail Nyomtatás

Nehéz időszak után - junior VB előtt

Sorok Klaudia ivb15 / getty images

Bár kezdetben táncolt, végül az atlétikában kötött ki Sorok Klaudia. A Mol Új Európa Alapítvány által támogatott, 17 éves győri versenyző 2014-ben a Nanjing-i Ifjúsági Olimpián fáradásos töréssel végzett negyedikként. Most nyugodt a felkészülése, és a legjobbját hozná a nyári Junior Világbajnokságon.

Két nap pihenő - ennyi jutott Sorok Klaudiának az ünnepek alatt. A 17 éves futó karácsony második napján már otthoni munkát végzett, és persze mi sem természetesebb, mint hogy előtte és utána is teljes erőbedobással edzett. Legalább végre nyugodtan tehette. A Győri Atlétikai Club versenyzője 2014-ben negyedik lett a Nanjing-i Ifjúsági Olimpián, s ez az eredmény a későbbiek tükrében még értékesebb. Mint utóbb kiderült, fáradásos töréssel versenyzett, s csak hónapokkal később vált világossá, hogy mekkora a baj. Műtéten esett át, így tavaly csupán hat hetet készülhetett zavartalanul a nyári Ifjúsági VB-re, amelyen aztán nem került döntőbe.

„- Tavaly persze csalódott voltam, de utólag már örültem a tizenharmadik helynek, hiszen jobban teljesítettem, mint azt várhattuk. Lekopogom, most semmi sem hátráltat, így nyugodt a felkészülésem, és csak az edzésekre koncentrálhatok.”…

Az utanpotlassport.hu-n megjelent teljes írás  ITT olvasható

Farkas Roland és Sorok Klaudia ivb15 /lgy

foto: Getty Images for IAAF, Lengyák György