Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek A dusnoki gyerekek szeretik a sportot

A dusnoki gyerekek szeretik a sportot

Atlétikai létesítménnyel gazdagodott a településFotóalbum

pályaavató dusnok 150930 ml 2

Dusnokon, a 3100 lelket számláló, a Dunához és a túlparti Szekszárdhoz közel fekvő Bács-Kiskun megyei településen, a helyiek összefogásának köszönhetően egy 150 méter kerületű atlétikai pálya avatására került sor.

Az erősödő, már a Sport XXI program versenyein is figyelemre méltó eredményeket elért dusnoki gyerekek hatékony felkészülésében újabb előrelépést jelent a célegyenesben négy sávos, távolugró lehetőséggel kiegészített salakpálya.

Az élénk érdeklődéstől kísért ünnepélyes avatásra bemutató verseny keretében került sor, amelyen a helyiek mellett többek között szekszárdi, bonyhádi fiatalok is pályára léptek.

plyaavt dusnok 150930 scht 1

- Dusnok, a dusnoki gyerekek szeretik a sportot, a mozgást – mondta a település polgármestere, Palotai Péter.– Az általános iskola, a sportkör jól szervezi a sportéletet.
Az atlétikai pálya régi igény volt, amely most egyéni felajánlásból, a Dusnok községért Alapítvány, az Önkormányzat és a két Nemzetiségi önkormányzat felajánlásának, finanszírozásának köszönhetően megvalósult. Településünkön szervezett, több korcsoportban működő, jelenleg felnőtt szinten megyei másodosztályban szereplő labdarúgó élet van – de szerveztünk eseményeket asztalitenisz és sakk sportágakban is.

plyaavt dusnok 150930 ml 1

Ezek mellé zárkózhat fel most az atlétika, Szegedi Gábor testnevelő tanár, hitoktató - a sportág volt aktív és jelenleg szenior versenyzőjének vezetésével, aki a kosárlabda alapjaira is tanítja az általános iskola diákjait. Az atlétikai nevelést felvállaló pedagógus testvére járult hozzá egyénileg a pálya létrehozásához. Az iskola 100 méterre van az új létesítménytől, így a mindennapos testnevelés lehetőségei is bővültek Dusnokon – de természetesen bárki használhatja a saját egészsége érdekében.

Eddig főleg Szekszárdra, Bajára jártak versenyezni a gyerekeink, most már idehaza is rendezhetünk kisebb atlétikai eseményeket. Kétszáz általános iskolásunk van, közülük legalább 120 végez valamilyen rendszeres testmozgást. Reméljük, atlétikában is tudunk majd nevelni tehetségeket.”(ml)

Fotóalbum/ ML, Scherer Tamás

plyaavt dusnok 150930 ml 3