Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Három világverseny után

Három világverseny után

Értékes helyezéseket szereztek a magyar fiatalok a rangos korcsoportos bajnokságokon
Utánpótlás EB TallinbanJunior EB EskilstunábanIfjúsági VB Caliban

Krizsn Xénia 2015u23eb ibHalász Bence /zp

Az észt fővárosban rendezett U23 EB-nKrizsán Xénia arany-, Pásztor Bence és Szikszai Róbert bronzéremmel térhetett haza, mellettük három ötödik /Bakosi Péter, Nguyen Anasztázia, Fertig Fruzsina – egy hetedik/ Koroknai Máté és három nyolcadik helyezés/ Szűcs Valdó, Káplár János, Juhász Lilla gazdagítja a döntős névsort.

A négy Tallin-i nap alatt a 20-22 éves magyar atléták összesen tíz döntős és további nyolc elődöntős (9-16) helyezést szereztek. Válogatottunk az éremtáblán, a dobogós  helyezést szerzett 29 ország között a 14. – a ponttáblán (1-8 helyek alapján) 38 nemzet között a 13. helyen fejezte be az U23 Európa bajnokságot.

u23eb csapat 205 ib

A magyar válogatott , amely Eskilstunában , a junior EB-n kilenc döntős – közöttük egy arany-/Halász Bence; egy ezüst-/ Kozák Luca és egy bronzérem/ Juhász Balázs - és további hat elődöntős (9-16) helyezést ért el, eredményes négy nap után szállhatott fel a hazainduló repülőgépre.

Az EB-n 27 ország nyert érmet, Magyarország a 13. helyen zárta ezt a táblázatot – a pontot (1-8)  szerzettek/33 nemzet  rangsorában a 12. legtöbbel büszkélkedhetnek fiataljaink.

junior eb csapat 2015 7p

A kolumbiai Caliban rendezett IAAF Ifjúsági Világbajnokságon 61 ország ért el helyezést az 1-8 között. A 16-17 évesek színvonalas viadalán, amelyen közel 150 ország több mint 1200 fiatal versenyzője vett részt - a magyar válogatott a 26.(-30.) helyet érte el a pontszerzők között.

A több, hosszútávon bíztató eredményt elért magyar fiatal közül döntős, elődöntős teljesítményt hét atlétánk ért el, a legjobb nyolc között Szentivánszky Péter/K4 – Szebegyinszki Richard/D5 és Németh Eszter/ K7 végzett. (ml)    versenyek részletei , fotóalbumokkal megtalálhatók a masz.hu honlapon

ifi vb csapat 2015 igy

foto: Zádor P, Igaz B, Lengyák Gy.