Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek A nagy dobások műhelye

A nagy dobások műhelye

Idén sok világversenyen állhatnak rajthoz a szombathelyi fiatalok Honlap

Németh Zsolt és Németh László Dobó se /ml

Jövőre lesz húsz éve annak, hogy Dobó SE néven éri el a nagyszerű eredményeit a szombathelyi klub. Az idei tervekről és a szakosztály életéről a vezetőedző, Németh Zsolt beszélt az utanpotlassport.hu  honlapon megjelent írásban.

A napjainkban az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián fémjelezte egyesületet még 1993-ban, a Haladásból kilépve alapította meg Németh Pál mesteredző - 1996-tól pedig a kiemelkedő sikereket hozó szakág nevével forrt egybe a műhely elnevezése. A „dobópápaként” tisztelt világhírű szakember 2009-ben bekövetkezett halála után a két fia, Németh Zsolt és Németh László vette át az irányítást, és Gubián Tamás edzővel kiegészülve sikert sikerre halmoznak versenyzőik a korosztályos és felnőtt viadalokon.

- Harcban állnak a csapataink” – feleli a tőle megszokott kedélyességgel Németh Zsolt, amikor a fedett pályás és a szabadtéri szezon „holtidejében” az idei célokról, tervekről érdeklődünk. Atlétikában a páratlan évek a pörgősebbek, ezért az idei nyáron több világversenyen is bizonyíthatnak a Dobó SE fiataljai – jellemzően kalapácsvetésben. A teljes írás  ITT  olvasható

Téli dobó OB 2014/ml

foto: ML