Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek A magyar atlétika régebbi kiválóságait hívja az Alapítvány

A magyar atlétika régebbi kiválóságait hívja az Alapítvány

Klubélet indítása a tervek között

alapitvany

Kibővített ülést tartott az Alapítvány kuratóriuma. A fő téma az idősebb, régebbi atléták egymással való, klubjellegű találkozóinak megvalósítása, az elképzelés szélesebb körű megbeszélése volt.

Az összejövetelen körvonaladózott, hogy első körben a kétezres évek előtti felnőtt magyar bajnoki dobogósok kerülnének megszólításra egy időszakonkénti baráti összejövetelre. A tervek sokszínűek, amelyek többek között az egyes klubestek kulturális jellegű programjában, sportélmények-események felidézésében (régiektől és maiaktól), a találkozások adta jóízű beszélgetésekben – később pl. közös versenylátogatások, stb. formájában valósulnának meg. A programok a továbbiak során a megjelentek, érdeklődők igényeinek, elképzeléseinek figyelembe vételével kerülnének összeállításra.

Miklósa Erika, a Kuratórium elnöke: „- A Gyulai István és Zsivótzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriuma legutóbbi ülésére meghívott néhány, a témában jártas volt atlétát és sportvetőt, hogy megbeszéljük az Alapítvány azon elképzelését, amely a fiatal atléták támogatása mellett, a sportág régebbi versenyzőivel való kapcsolatfelvételt célozza meg. Klubjellegű összejöveteleket szerveznénk a számukra, amely a változatos programok mellett a régiek (és a maiak) kötetlen találkozására is alkalmat adna.

Elmondhatom, hogy a megbeszélés jól sikerült. Megállapodtunk abban, hogy elindítjuk ezt a vonalat. Június második felére tervezzük az első a klubestet, már programmal, de elsősorban tájékozódó, ismerkedő jelleggel. Ami fontos, hogy összehozzuk a honi atlétika régebbi művelőit, hogy találkozzanak egymással, és ezen a szinten is vegyenek részt a sportág mai életében.”

A Kuratórium és a meghívottak megkezdik az első klubest szervezését, de már most kérik mindazokat, akik szívesen vennének részt az összejöveteleken, jelezzék vissza támogató érdeklődésüket a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   e-mail címre. (ml)

kuratoriumi_ülés_150327