Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Dobóakadémia a Királynék városában

Dobóakadémia a Királynék városában

E-mail Nyomtatás

Cél: a folyamatosan magas szintű eredményesség

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, azon belül is a dobó szakág rangos elismerése az az akadémiai titulus, amelyet a fennállásának 25. évébe lépő klub január első napjaiban megkapott.

A városházán Porga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatójának társaságában a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós bejelentette: az országban harmadikként büszkélkedhetnek a veszprémiek a Nemzeti Atlétikai Akadémiához való csatlakozással.

A VEDAC célja – mondta Németh Attila – olyan infrastruktúra létrehozása, amely hozzájárulhat a szakág nemzetközi szintű eredményességéhez.

Gyulai Miklós kifejtette: a londoni olimpia után a MASZ újonnan felállt szakmai vezetésének egyik legfontosabb célja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakosztályok, sportolók támogatása. Eddig Szombathelyen, Székesfehérváron alakult akadémia, melyhez most Veszprém is csatlakozhatott.

A VEDAC Dobóakadémia vezetője Tudja Julianna, a klub athéni olimpikonja, a gazdasági vezető Németh Attila, a szakmai vezető Zentai Tibor. A szövetség mintegy tízmillió forintos éves támogatásával a klub költségvetése 50 millió forint fölé emelkedik. (forrás: vehirsport.hu)

foto: Lengyák Gy, vehirsport.hu