Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek Gerelyhajítás Szombathelyen

Gerelyhajítás Szombathelyen

Cél a szakág dunántúli erősödése Fotóalbum   -   Videók

gerely szh/lgy

„- Tavasszal, az Atlétikai Csapatbajnokság Nyugati elődöntőjén, nézve a térség gerelyhajító eredményeit, jött a gondolat, hogy a versenyszám hangsúlyosabb oktatását el kellene kezdeni Szombathelyen - mondta Lengyák György, a Haladás VSE edzője, a MASZ utánpótlás szakreferense.

A témát fel is vetette Pődör Zoltánnak, a klub ügyvezető elnökének és a gondolat a napokban megvalósult.

Tavaly tért vissza a szülővárosába Baumgartner Eszter, aki a Testnevelési Egyetemen Kulcsár Gergely, majd Radák Zsolt  tanítványaként 53,68 méteres egyéni csúccsal büszkélkedhet gerellyel.. A diploma megszerzése után Budapesten kezdett el tanítani és edzősködni, tanítványa volt többek között a később kétszer is U23 EB döntős Ormay Anikó. A fiatal edzőnő Szombathelyen nagy lelkesedéssel fogott a munkához, hogy ez a szakág is eredményeket érjen el a városban.

- Dunántúlnak ezen a részén: Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya, napjainkban kissé mostoha az atlétikának ez a versenyszáma – fűzte a jó hírhez Lengyák György. – Annyira hittem  májusban abban, hogy be fog indulni nálunk ez a dobószám is, hogy már a nyáron beszereztem 10 db tanuló gerelyt!” (lgy)

Fotóalbum/ Lengyák György     .     Videók/ Lengyák Gy.

gerely szh/ lgy