Ön itt van: Atlétikai hírek Atlétikai hírek

„Természetes, hogy megálltam…”

E-mail Nyomtatás

Pavuk Tira emlékezetes döntője Grossetóban

u20eb 2017 pavuk lgy 5

A múlt év ifjúsági leányatlétájának választott Pavuk Tíra az idén korosztályt váltott, a 2000 méteres akadályfutást pedig 3000-re cserélte. A Mol Új Európa Alapítvány által támogatott, 18 éves, békéscsabai versenyző döntős volt az grossetói U20-as Európa-bajnokságon, ráadásul Fair Play-díjas cselekedetével is lenyűgözte a közönséget.

Bővebben...

Tíz döntős helyezés, négy érem az U23 EB-n

E-mail Nyomtatás

Halász Bence és Rivasz-Tóth Norbert aranyérmes Bydgoszczban

Halász Bence és Rivasz-Tóth Norbert Bydgoszczban

Az U23 EB-n rajthoz állt magyar válogatott eredményes négy napot teljesített Bydgoszczban. A jó hozzáállást mutató teljes csapatból kiemelkedő két aranyérem, egy ezüst-, egy bronz-, egy negyedik-, egy ötödik- és három hetedik hellyel az érem táblán a 11. / 30 nemzet nyert érmet - az 1-8 helyezések alapján számított ponttáblán 47 ponttal a 13. helyen végzett Magyarország /34 ország szerzett pontot.

Bővebben...

Huszonnégy kiválasztott

E-mail Nyomtatás

Az EYOF előtt Győrben edzőtáborozik a csapateyof gyr 2017

 Kijelölték a július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimipiai Fesztiválon szereplő magyar atlétákat. A szövetség a maximális létszámot kihasználva, huszonnégy versenyzőt indít a győri viadalon.

Bővebben...

Már a felnőttek is figyelik

E-mail Nyomtatás

ob122 halsz ml 1

Halász Bence bronzérmet szerzett az IAAF Hammer Throw Challenge-sorozat ostravai állomásán: a Dobó SE kalapácsvetője hatalmas egyéni csúccsal két olimpiai bajnokot is legyőzött a világszínvonalú mezőnyben.

Bővebben...

VB szint, félméteres egyénicsúcs javítással

E-mail Nyomtatás

Halász Bence Bydgoszcz és London előtt

img 9338

Némiképpen megnyugodhat, de hátra semmiképpen sem dőlhet a 19 éves Halász Bence, aki 76,05 -tel felnőtt-világbajnoki szintet dobott kalapáccsal a Szekszárdon rendezett csapatbajnoki elődöntőben. Ráadásul nem is akárhogyan: majdnem fél métert javított korábbi, egyébként az idén felállított egyéni rekordján (75,56). A Dobó SE 2016-ban az Év legjobb utánpótlás-sportolójának választott atlétája elképzelhetőnek tartja, hogy ifjú kora ellenére döntőbe jut Londonban.

Bővebben...

"Idén legfontosabb az U23 EB"

E-mail Nyomtatás

Gyurátz Réka beszélt a terveiről

Gyurátz Réka/ foto Zádor Péter

Bántja még a 20 éves Gyurátz Rékát, hogy nem sikerült eljutnia a riói olimpiára. A Dobó SE kalapácsvetője ugyanakkor – ha a kemény alapozástól még megfáradtan is – már a nyári kihívásokra készül: U23-as Európa-bajnokság, továbbá akár felnőtt-világbajnokság és Universiade is szerepelhet a programban.

Bővebben...

Már 100 nap sincs a győri EYOF rajtjáig

E-mail Nyomtatás

EYOF 2017_érem

Nagypénteken egy egészen kerek számot mutatott a győri városházával szemben álló Hugoo szobor visszaszámláló órája, mivel április 14-től már csak száz nap volt hátra a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig!

Bővebben...

120 éves a Magyar Atlétikai Szövetség

E-mail Nyomtatás

Olimpiai bajnokaink

2017. március 21-én volt 120 éves a Magyar Atlétikai Szövetség! 1897-ben ezen a napon gyűltek össze a Magyar Athletikai Club kaszinó helyiségében az egyre erősödő sportág mindazon szimpatizánsai, akik a Magyar Athletikai Szövetség alakuló közgyűlésén a szervezetet megalapították.

Bővebben...

Leány a gáton

E-mail Nyomtatás

Kozák Luca U23 csúccsal elődöntős volt a belgrádi fedett EB-n

Kozák Luca fOB 2017_ML

Európa-bajnoki elődöntőt futott fedettpályán 60 m gáton a 21 éves Kozák Luca, aki ráadásul remek U23-as csúcsot is repesztett Belgrádban. A szakemberek őt dicsérték, ő pedig az EB-élményekről beszélt az utanpotlassport.hu-n megjelent írásban.

Bővebben...

Nyolcvanéve született Zsivotzky Gyula

E-mail Nyomtatás

atletika zsivotzkygyula mtifoldiimre vagott 640x480

Zsivotzky Gyula olimpiai bajnok atléta, az Alapítvány társnévadója, egy kiállítás megnyítóján/ foto MTI

A Nemzet Sportolója, az elmúlt évszázad magyar atlétája, Zsivotzky Gyula, nyolcvan évvel ezelőtt született. Az emlékezetes eredményeket elért sokszoros válogatott kalapácsvető kiemelkedő sikerét, az olimpiai aranyérmet 1968-ban, Mexikóvárosban nyerte. A magyar atlétika tíz ötkarikás győzelemének a fele kalapácsvetésben született. A sort 1948-ban Németh Imre nyitotta meg, őt Csermák József (1952), Zsivotzky Gyula (1968), Kiss Balázs (1996) és Pars Krisztián (2012) követte.

A kiváló  versenyzői képességekkel rendelkező, korábbi kétszeres olimpiai ezüstérmes Zsivotzky Gyula így emlékezett Mexikóvárosra a mob.hu egy korábbi írásában
„- Már az akklimatizáció ideje alatt megnyertem egy lélektani meccset legnagyobb ellenfelemmel, Klimmel szemben.  Legtöbbször ugyanis egy időben edzettünk, s bizony sorozatban értem el a 73-74 métereket. Szerencsére a döntőben sem változott a helyzet és 73,36 méteres dobásom révén megvalósulhatott életem legnagyobb vágya, az olimpiai győzelem.”…  A sportág számára emlékezetes mexikói olimpia egyik magyar hőse már 2007 októbere óta nincs közöttünk.

A teljes írás  ITT  olvasható

1. oldal / 9