Ön itt van: Atlétikai hírek

VB szint, félméteres egyénicsúcs javítással

E-mail Nyomtatás

Halász Bence Bydgoszcz és London előtt

img 9338

Némiképpen megnyugodhat, de hátra semmiképpen sem dőlhet a 19 éves Halász Bence, aki 76,05 -tel felnőtt-világbajnoki szintet dobott kalapáccsal a Szekszárdon rendezett csapatbajnoki elődöntőben. Ráadásul nem is akárhogyan: majdnem fél métert javított korábbi, egyébként az idén felállított egyéni rekordján (75,56). A Dobó SE 2016-ban az Év legjobb utánpótlás-sportolójának választott atlétája elképzelhetőnek tartja, hogy ifjú kora ellenére döntőbe jut Londonban.

Bővebben...

"Idén legfontosabb az U23 EB"

E-mail Nyomtatás

Gyurátz Réka beszélt a terveiről

Gyurátz Réka/ foto Zádor Péter

Bántja még a 20 éves Gyurátz Rékát, hogy nem sikerült eljutnia a riói olimpiára. A Dobó SE kalapácsvetője ugyanakkor – ha a kemény alapozástól még megfáradtan is – már a nyári kihívásokra készül: U23-as Európa-bajnokság, továbbá akár felnőtt-világbajnokság és Universiade is szerepelhet a programban.

Bővebben...

Már 100 nap sincs a győri EYOF rajtjáig

E-mail Nyomtatás

EYOF 2017_érem

Nagypénteken egy egészen kerek számot mutatott a győri városházával szemben álló Hugoo szobor visszaszámláló órája, mivel április 14-től már csak száz nap volt hátra a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig!

Bővebben...

120 éves a Magyar Atlétikai Szövetség

E-mail Nyomtatás

Olimpiai bajnokaink

2017. március 21-én volt 120 éves a Magyar Atlétikai Szövetség! 1897-ben ezen a napon gyűltek össze a Magyar Athletikai Club kaszinó helyiségében az egyre erősödő sportág mindazon szimpatizánsai, akik a Magyar Athletikai Szövetség alakuló közgyűlésén a szervezetet megalapították.

Bővebben...

Leány a gáton

E-mail Nyomtatás

Kozák Luca U23 csúccsal elődöntős volt a belgrádi fedett EB-n

Kozák Luca fOB 2017_ML

Európa-bajnoki elődöntőt futott fedettpályán 60 m gáton a 21 éves Kozák Luca, aki ráadásul remek U23-as csúcsot is repesztett Belgrádban. A szakemberek őt dicsérték, ő pedig az EB-élményekről beszélt az utanpotlassport.hu-n megjelent írásban.

Bővebben...

Nyolcvanéve született Zsivotzky Gyula

E-mail Nyomtatás

atletika zsivotzkygyula mtifoldiimre vagott 640x480

Zsivotzky Gyula olimpiai bajnok atléta, az Alapítvány társnévadója, egy kiállítás megnyítóján/ foto MTI

A Nemzet Sportolója, az elmúlt évszázad magyar atlétája, Zsivotzky Gyula, nyolcvan évvel ezelőtt született. Az emlékezetes eredményeket elért sokszoros válogatott kalapácsvető kiemelkedő sikerét, az olimpiai aranyérmet 1968-ban, Mexikóvárosban nyerte. A magyar atlétika tíz ötkarikás győzelemének a fele kalapácsvetésben született. A sort 1948-ban Németh Imre nyitotta meg, őt Csermák József (1952), Zsivotzky Gyula (1968), Kiss Balázs (1996) és Pars Krisztián (2012) követte.

A kiváló  versenyzői képességekkel rendelkező, korábbi kétszeres olimpiai ezüstérmes Zsivotzky Gyula így emlékezett Mexikóvárosra a mob.hu egy korábbi írásában
„- Már az akklimatizáció ideje alatt megnyertem egy lélektani meccset legnagyobb ellenfelemmel, Klimmel szemben.  Legtöbbször ugyanis egy időben edzettünk, s bizony sorozatban értem el a 73-74 métereket. Szerencsére a döntőben sem változott a helyzet és 73,36 méteres dobásom révén megvalósulhatott életem legnagyobb vágya, az olimpiai győzelem.”…  A sportág számára emlékezetes mexikói olimpia egyik magyar hőse már 2007 októbere óta nincs közöttünk.

A teljes írás  ITT  olvasható

Az EYOF indulás a célok között

E-mail Nyomtatás

Illovszky Dominik a magyar sprinter utánpótlás ígéretes tagja

Illovszky_Domonik_ob2016/ml

Hatvan méteren 6,88-as legjobb magyar U16 eredménnyel kezdte a 2017-es fedett idényt Illovszky Dominik. A Bp.Honvéd 15 éves atlétája 12 éves kora óta minden évben elérte a világ legjobb korosztályos eredményét  60 vagy 100 méteren.

Bővebben...

Ugrás a távolba

E-mail Nyomtatás

Az Év legjobb junior atlétanője új környezetben

Bajnok Eszter a 2016.évi OB-n/ ML

Igazoltan hiányzott Bajnok Eszter  a szövetség Díjkiosztó gálájáról, amikor az Év legjobb női junior versenyzőjének  járó díjat kellett volna átvennie.

Bővebben...

Akár három világversenye is lehetne 2017-ben

E-mail Nyomtatás

Halász Bence sikeres évre tekinthet vissza

Halász Bence, az Év junior atlétája, 2016/ ml

Az Év legjobb férfi junior atlétája elismerésben részesült Halász Bence  a díj átvétele után bizakodva beszélt a MASZ Évzáró gáláján a maga mögött hagyott versenyidényről.

Bővebben...

Nem téli sport a gerelyhajítás

E-mail Nyomtatás

Schmölcz Márk Xavér 16 centiméterre a junior csúcstól

schmx ob2016 ml

Munkás hónapok állnak a Tatabányai Geotech SC atlétikai szakosztályának dobóatlétái, így a gerelyhajító Schmölcz Márk Xavér  előtt is. Az ifjúsági olimpiai bronzérmes, idén a junior VB-n hatodik helyet szerző versenyző klubja egyik legígéretesebb sportolója, aki rendkívül elhivatottan, a magyarországi módszerektől eltérően készül a 2017-es évadra.

Bővebben...

1. oldal / 9